Експерти з харчування проаналізували склад різних хлібобулочних виробів. В ультраобробленому, рафінованому хлібі з пшеничного борошна багато простих вуглеводів і мало клітковини. У ньому часто містяться консерванти, рослинні масла і цукор.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДруге місце антирейтингу віддано солодкого хліба з корицею. Дієтологи назвали його шкідливим через велику кількість цукру в складі.
Цільнозерновий хліб випікають з подрібнених зерен. У нього потрапить їх оболонка, в якій багато корисних речовин - вітаміни Е, В, а також клітковина. Однак фахівці нагадали, що такий хліб занадто грубий – його потрібно з обережністю вживати людям з проблемами шлунково-кишкового тракту.
Кращим хлібом названий житній, який містить в три рази більше клітковини, ніж пшеничний. Він низькокалорійний, краще засвоюється організмом і прискорює обмін речовин.
Читайте також:
Молдова офіційно заборонила російське ТБ і всі їхні фільми.
"Їх ненавидить весь світ": чемпіон світу з футболу заявив, що Росії більше не існує.