Експерти з харчування проаналізували склад різних хлібобулочних виробів. В ультраобробленому, рафінованому хлібі з пшеничного борошна багато простих вуглеводів і мало клітковини. У ньому часто містяться консерванти, рослинні масла і цукор.

Друге місце антирейтингу віддано солодкого хліба з корицею. Дієтологи назвали його шкідливим через велику кількість цукру в складі.

Цільнозерновий хліб випікають з подрібнених зерен. У нього потрапить їх оболонка, в якій багато корисних речовин - вітаміни Е, В, а також клітковина. Однак фахівці нагадали, що такий хліб занадто грубий – його потрібно з обережністю вживати людям з проблемами шлунково-кишкового тракту.

Кращим хлібом названий житній, який містить в три рази більше клітковини, ніж пшеничний. Він низькокалорійний, краще засвоюється організмом і прискорює обмін речовин.

Читайте також:

Молдова офіційно заборонила російське ТБ і всі їхні фільми.

Бурятія-Країна цілодобових похоронів. Кладовища не справляються з потоком "героїв", які повернулися з України.

"Їх ненавидить весь світ": чемпіон світу з футболу заявив, що Росії більше не існує.