Британські війська повинні бути підготовлені до того, що в Європі доведеться вести бойові дії.

Як повідомляє Обозреватель, про це заявив начальник Генерального штабу Великої Британії генерал сер Патрік Сандерс. Зокрема, командувач британської армії попередив про проблеми, з якими британські війська зіткнулися через війну в Україні.

"Зараз вкрай необхідно створити армію, здатну битися разом з нашими союзниками і перемогти Росію в бою. Ми те покоління, яке має знову підготувати армію до війни в Європі", – сказав сер Патрік.

Він також додав, що був "першим начальником генерального штабу з 1941 року, який прийняв командування армією в тіні сухопутної війни в Європі за участю континентальної держави".

"Вторгнення Росії в Україну підкреслює нашу основну мету - захистити Великобританію, будучи готовими битися і перемагати у війнах на суші", – сказав Сандерс.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що зараз ніхто не може передбачити, як скоро закінчиться війна Росії з Україною, і треба бути готовими до того, що вона може тривати ще довго.

"Ми повинні бути готові до довгої дороги. І тому я закликаю союзників надати підтримку, а також бути готовими робити це протягом тривалого часу і мати достатньо спорядження для цього. Тому що це все більше і більше війна на виснаження", - сказав Столтенберг.

Читайте також:

У Німеччині дипломати вже дали Медведєву принизливу кличку. Нехай терпить.

Легендарний Майк Тайсон підтримав українців. Всього три слова.

Це вже серйозно: на саміті НАТО Росію оголосять загрозою всьому світу.