Постійний координатор ООН в Туреччині Альваро Родрігес повідомив, що Росія не просто просить, а вже вимагає зняття санкцій. Йдеться про санкції щодо експорту її власного зерна та злакових.

"Росія хоче, щоб санкції щодо експорту її власного зерна і злакових були зняті, якщо Україні буде надана допомога з відкриттям коридорів", – зазначив Родрігес, якого цитує Обозреватель.

У той же час Родрігес підкреслив: вивести з українських портів кораблі з зерном "не так просто, як можна подумати". Зокрема, через перебування в Чорному морі російського військового флоту.

"Ми також знаємо, що в України є мінні загородження на своїх берегах для власної безпеки. Тому потрібно багато переговорів, щоб ми могли прийти до Угоди про те, як зробити цей крок. Спочатку ми хочемо припинення вогню", - сказав постійний координатор ООН в Туреччині.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін назвав санкції проти РФ "божевільними і бездумними" і додав, що російська економіка нібито з ними впоралася.

"Ми крок за кроком нормалізуємо економічну ситуацію. Російські бізнес і влада при введенні санкцій проти Росії працювали зібрано і згуртовано. Ми придушили інфляційний сплеск, державні фінанси стійкі.

Росія впорається з будь – якими викликами, про це говорить вся її тисячолітня історія", - заявив російський диктатор.

Читайте також:

"Їх ненавидить весь світ": чемпіон світу з футболу заявив, що Росії більше не існує.

Не стало легендарного французького актора. Ці фільми дивляться сім'ями.

Плювок у Путіна: президент Казахстану відмовився приймати кремлівський орден.