За прогнозами секретаря РНБО Олексія Данилова, війна в Україні закінчиться не скоро. При цьому, Данилов зазначив, що не відноситься до табору тих, хто применшує здібності російського ворога.

Як повідомляє УНІАН, про це Секретар РНБО заявив в інтерв'ю the Globe and Mail.

За його словами, Україна готова до будь-яких сценаріїв. Крім того, від російської сторони можна очікувати чергових порушень правил ведення війни: не виключаються удари тактичною ядерною зброєю або застосування хімічної та біологічної зброї.

"Ситуація на передовій напружена, складна, і я не з табору тих, хто вважає російську армію слабкою. У них дуже великі ресурси, і вони їх сюди привезли", – сказав Данилов.

Він зазначив, що російські окупанти мають перевагу в озброєнні, особливо в артилерії і важкій техніці.

"Це не лякає наших воїнів. Ми тримаємо свої позиції. Час від часу ми проводимо контратаки. Але війна все ще триває, і ми далекі від її завершення", - сказав Данилов.

Секретар РНБО відмовився повідомити, скільки військових Україна втратила з початку повномасштабного вторгнення, хоча нещодавно президент Зеленський та інші чиновники повідомляли, що сотні солдатів гинуть щодня. Данилов зазначив лише, що втрат в України "набагато менше, ніж у ворога".

Читайте також:

НАТО пора готувати ядерні удари: німецький генерал зробив заяву.

Залишився без ніг: партизани покарали тюремника Путіна, який завідував підвалами.

Мати здала в полон росіянам свого сина, який служив у ЗСУ. Як таких земля носить?.