Стало відомо, що вдень у суботу, 18 червня, на Херсонському проспекті Адмірала Сенявіна вибухнув автомобіль начальника Північної виправної колонії №90 Євгена Соболєва, який перейшов на бік російських окупантів.

Вибух був такої сили, що в сусідніх будинках вилетіли вікна, пошкодилися Дерева на вулиці і т. д.

Як повідомило Суспільне Херсон, здетонував вибуховий пристрій, який був прикріплений на дерево.

Водій був поранений, але залишився живий. Також, як повідомляють свідки, поранення отримав велосипедист, який проїжджав неподалік.

"Вибуховий пристрій, який був прикріплений на дерево, здетонував на автомобіль. Водій залишився живий. Військові РФ заявили про теракт українських партизанів", - сказано в повідомленні.

Пізніше з'явилася інформація, що Соболєв нібито залишився живий, але отримав сильне поранення обох ніг.

"На даний момент він госпіталізований з пораненнями обох ніг", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що 5 травня офіс генерального прокурора України повідомив начальнику Херсонської Північної виправної колонії № 90 Євгену Соболєву про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану.

Відомо, що чоловік організував на території колонії склади, куди постачають російське продовольство, знімають з нього маркування РФ і відправляють на продаж в Херсонській області.

Також Соболєв розпорядився надати безперешкодний доступ на територію колонії російським окупантам, де забезпечив їм місця відпочинку та медичну допомогу. А ще, сприяючи окупаційним військам, він залучав засуджених до ремонту ворожої техніки.