Путін вирішив здивувати світову спільноту новою заявою про вторгнення в Україну. При цьому, він пригадав діяльність Юлії Тимошенко і Віктора Ющенка. Зазначимо, що цих двох персон Путін не згадував дуже давно.

Замовити слово про Ющенка з Тимошенко російський президент Путін вирішив під час виступу на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

Як повідомляє Українська правда, Путін висловив повну впевненість у тому, що його війська цілком законно вторглися в Україну. При цьому, на думку Путіна, це вторгнення відповідає всім нормам міжнародного права.

За словами Путіна, юридична сторона "спецоперації" в Україні повністю відповідає міжнародному праву. Коли яка-небудь територія відділяється від держави, питати дозволу у центральної влади не потрібно, сказав президент РФ, згадавши про рішення Міжнародного Суду ООН по Косово.

"Тоді республіки Донбасу не повинні питати дозволу у київської влади. Вони оголосили про свою незалежність. У зв'язку з цим ми мали право їх визнати чи ні? Звичайно, мали. Ми це зробили. Уклали з ними договір про взаємодопомогу, і відповідно до цього договору, а також зі статтею 151 Статуту ООН, надаємо їм військову допомогу.

Мали право? Мали, у повній відповідності до Статуту ООН. Подобається це комусь чи ні. Самі це зробили, створили прецедент. Тому наші дії є абсолютно легітимними", - зазначив Путін.

Він також заявив, що "бойові дії – це завжди трагедія". Однак президент РФ знову назвав війну "вимушеним заходом".

"Які б не були прозахідні уряди в Україні, ми ж з усіма нормально працювали. Ющенко був, Тимошенко, вони ж абсолютно прозахідно орієнтовані. Той же так званий цивілізаційний вибір... Який там нафіг цивілізаційний вибір? Гроші натирили в українського народу, сховали в банках і хочуть їх захистити", - резюмував літній президент Росії.

Читайте також:

Ним пишався Путін: ЗСУ збили російський експериментальний безпілотник. Фото.

Маша Єфросиніна: "російська - не тільки мова вбивць, а й убитих у Маріуполі і тих, хто сидить у бомбосховищах Харкова".

Просто шедевр: воїн ЗСУ зіграв на автоматі ""Ой, У лузі червона калина". Відео.