Генерали дуже часто вішають Путіну локшину на вуха з приводу того, що російська армія володіє унікальними озброєннями, аналогів якої не існує. Знищити ці озброєння неможливо, засікти - теж.

Точно таким "аналогів не існує" є російський експериментальний безпілотний літальний апарат "Мерлін-ВР", який без всяких проблем збили українські захисники над Україною.

Про це повідомляє сайт Армія.inform.

"Українським військовим вдалося добути досить цікаву "пташку" - російський розвідувальний БПЛА "Мерлін-ВР". Цей експериментальний безпілотник був публічно продемонстрований тільки у вересні минулого року і офіційно не прийнятий на озброєння армії Росії", - зазначає видання.

Однією з особливостей БПЛА є гібридна силова установка. За задумом розробників, вона повинна була забезпечувати апарату малу акустичну помітність.

"Також заявлено, що "Мерлін-ВР" може перебувати в повітрі до десяти годин і підніматися на висоту до 5 кілометрів. Максимальна ж корисне навантаження в 6,5 кілограма передбачає можливість установки досить потужного оптико-електронного модуля. Останній, ДО РЕЧІ, на збитому екземплярі вцілів (судячи з фото), отже, буде досліджений надалі українськими фахівцями", - пише видання.

Читайте також:

Називав себе" господарем українців": ЗСУ гримнули військового РФ, який довго погрожував Україні. Фото.

Це кінець: з Росії намагаються втекти 15 тисяч доларових мільйонерів. Йде крах.

Ну і махина: Китай спустив на воду свій новітній авіаносець. Відео.