Згідно з даними британської посередницької компанії Henley & Partners, понад 15 тисяч доларових мільйонерів можуть покинути Росію до кінця 2022 року. Мотиви, ймовірно, включають як особисту незгоду з вторгненням в Україну, так і бажання уникнути фінансових наслідків санкцій, введених проти Росії.

Всього ж, за прогнозами, країну можуть покинути 2800 мільйонерів (42% багатих людей).

Відомо, що вже виїхало приблизно стільки ж, причому більшу частину англійці оцінюють як "неповерненців".

Якщо такий відтік трапиться, то це стане дуже серйозним ударом по економіці Росії, який вона понесе через вторгнення в Україну.

Відповідними даними поділилася британська розвідка у свіжому звіті на офіційному акаунті в Twitter, пише Уніан.

"Протягом останнього десятиліття заможні особи емігрували з Росії рік від року все у великих кількостях, що було першим передвісником тих проблем, з якими зараз стикається країна", — заявив глава відділу досліджень аналітичної фірми New World Wealth Ендрю Емойлс.

Відзначимо, що число доларових мільйонерів в РФ Henley & Partners оцінює в 101 тисячу. ДО РЕЧІ, цій цифрі таки можна вірити, адже Henley & Partners беруть статистику не зі стелі. Їх бізнес-посередницькі послуги при платному наданні громадянства.

Як правило, це власники сировинних підприємств і держчиновники. Наприклад, Індустріальний директор держкорпорації "Ростех", Анатолій Сердюков — за 2021 рік тільки офіційно заробив 137,7 млн. рублів, тобто близько $2 млн.

За прогнозом, в топ-10 країн з найбільшим припливом мільйонерів в 2022 році увійдуть ОАЕ, Австралія, Сінгапур, Ізраїль, Швейцарія, США, Португалія, Греція, Канада і Нова Зеландія. Очікується також, що велика кількість мільйонерів переїде в Мальту, Маврикій і Монако.

Читайте також:

Путіну зламали бункер, він не може виступити перед росіянами. Подробиці атаки.

Не долетів: у Росії розбився бойовий літак. Прямо поруч з Україною. Відео.

Зеленський обрадував українців: за два дні буде багато хороших новин.