Якось дивно співпало, що на тлі історичних втрат Росії під час війни в Україні раптово помер колишній глава головного російського оборонного підприємства "Росвооружение" (нині "Рособоронекспорт"). Він очолював Росвооружение за часів приходу до влади Путіна.

Як повідомляє РБК, Олексія Огарьова знайшли мертвим у його будинку, повідомив РБК джерело в МВС по Московській області і підтвердило джерело, близьке до "Рособоронекспорту".

Джерело в МВС уточнило, що тіло Огарьова знайшли в котеджному селищі "Балатон" в Підмосков'ї по Рублево-Успенському шосе без видимих ознак насильницької смерті.

Про те, що смерть, за попередніми даними, не носить кримінальний характер, повідомила і старший помічник керівника підмосковного СК Ольга Врадій, не називаючи імені померлого.

Джерело, близьке до "Рособоронекспорту", підтвердило загибель Огарьова в його будинку. "Зі слів дружини, помер сам", - сказав він.

Огарьов був близький до "сім'ї" колишнього президента Бориса Єльцина і представляв її інтереси, пише Forbes. За даними "Комерсанта", він навчався в Московському авіаційному інституті разом з другим чоловіком дочки Єльцина Тетяни Дьяченко Олексієм.

До 1999 року Огарьов також обіймав посаду постійного представника Росії при ОБСЄ у Відні, пізніше був заступником Керівника Адміністрації президента. У лютому 1999 року був призначений заступником секретаря Ради Безпеки Росії.

Читайте також:

Путіну зламали бункер, він не може виступити перед росіянами. Подробиці атаки.

Не долетів: у Росії розбився бойовий літак. Прямо поруч з Україною. Відео.

Зеленський обрадував українців: за два дні буде багато хороших новин.