Російський бункерний президент мав виступити перед учасниками Петербурзького міжнародного економічного форуму, але не обійшлося без ганебного скандалу.

Справа в тому, що хакери зламали системи бункера, з якого літній президент РФ повинен був вести трансляцію.

Як повідомляє УП, про проблеми в бункері хворого Путіна повідомив його особисті "розмовляючі вуса" у вигляді прес-секретаря Пєскова.

"Президент прийняв рішення перенести свій виступ на годину. Воно відбудеться не о 2 годині, а о 3 годині. За цей час будуть вжиті всі заходи для усунення наслідків цих кібератак. Головне – буде забезпечена можливість для всіх, хто має бути присутнім на пленарці, бути там", - повідомили вуса Пєскова.

За словами прес-секретаря Путіна, масовані DDoS-атаки на інтернет-ресурси і систему акредитації ПМЕФ почалися ще 16 червня.

Вночі систему "тримали", але 17 червня хакери змогли вивести з ладу "базу учасників форуму, систему акредитації, систему допуску по бейджах".

Пєсков пояснив, що "виникла затримка з отриманням бейджів, з підтвердженням проходу на основну планерку", і зараз фахівці працюють над тим, щоб цю проблему усунути.

Нагадаємо, раніше Пєсков обіцяв, що його шеф Путін зробить на Петербурзькому міжнародному економічному форумі "заяву надзвичайної важливості".

Читайте також:

Не долетів: у Росії розбився бойовий літак. Прямо поруч з Україною. Відео.

Щось починається: у Білорусі почали масово роздавати повістки, а небо вирішили закрити.

"Не можна озвучувати": Резніков заявив про серйозні постачання озброєнь.