Заступник Міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Росія почала перевозити родичів військових в тимчасово окуповані населені пункти України, зокрема, мова йде про Херсон. Окупанти заселяються в житло українців.

"З боку Росії активізувалося перевезення сімей військовослужбовців російських окупаційних військ в захоплені російським агресором українські населені пункти. Зокрема, мова йде про Херсон. Новоприбулі так звані російські переселенці самовільно заселяють покинуті будинки і квартири українських громадян, які поїхали, рятуючи свої життя, з початку широкомасштабного вторгнення Росії", - підкреслила Маляр на брифінг.

Вона також зазначила, що коккупанти не залишають наміру провести так званий "референдум", але їм цього не вдасться досягти, тому що населення на окупованих територіях чинить шалений опір.

Російські окупанти Херсонської області вирішили привласнити собі ще й українських дітей і будуть приписувати громадянство Росії всім дітям регіону, які народилися після 24 лютого, а також дітям-сиротам, заявив гауляйтер російських військових в Херсонській області Кирило Стремоусов.

Читайте також:

Заява: українська розвідка отримала детальну схему Кримського мосту. Щось почнеться