Головний дипломат Росії Сергій Лавров без будь-якої дипломатії заявив, що РФ не соромиться того, що творить російська армія в мирній Україні. Крім того, він стверджує, що війська Путіна не вторгалися в Україну.

Як повідомляє УП, про це Лавров відкрито заявив в інтерв'ю BBC в кулуарах Петербурзького економічного форуму.

"Ви знаєте, ми не вторгалися в Україну. Ми оголосили спеціальну військову операцію, коли у нас вже не залишилося ніякого способу пояснити Заходу, що він займається злочинною діяльністю, втягуючи Україну в НАТО", - сказав Лавров.

Кореспондент BBC попросив Лаврова прокоментувати слова верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет про те, що в селі Ягідне Чернігівської області російські військові 28 днів утримували 360 осіб, у тому числі 74 дитини і п'ять осіб з інвалідністю, в підвалі школи без туалету і майже без води, 10 літніх людей померли.

"Ви знаєте, на жаль, і міжнародні чиновники, включаючи верховного комісара з прав людини, включаючи, на превеликий жаль, генерального секретаря ООН і багатьох інших представників Організації Об'єднаних Націй, відчувають тиск Заходу. І дуже часто виступають рупором тих фейкових новин, які поширює Захід", – відповів Лавров.

"Тобто, значить, Росія знову біла і пухнаста?"- запитав журналіст.

"Ні, Росія не біла і не пухнаста, Росія така, яка вона є, і ми не соромимося показувати себе такими, якими ми є", - сказав російський міністр.

Читайте також:

Це маразм століття: У Путіна заявили, що всі українські діти, народжені після 24 лютого, будуть громадянами РФ.

Вторгнення з Білорусі в 4 області України: Зеленський зібрав ставку Головнокомандувача.

Заява: українська розвідка отримала детальну схему Кримського мосту. Щось почнеться.