Не дарма президент Франції Макрон, тільки приїхавши до Києва, відразу заявив, що наступні кілька тижнів будуть дуже складними.

За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, президент України зібрав засідання ставки Головнокомандувача. На ньому обговорювалася дуже тривожна ситуація - вторгнення з боку Білорусі відразу в чотири українські області.

Як повідомляє Українська правда, про це Данилов заявив в ефірі програми "Великий Львів".

"Що стосується напрямку з Білорусі. Я хочу повідомити, що крім РНБО є ставка верховного Головнокомандувача... вчора президент зібрав ставку, і проговорювалося саме це питання – питання Білорусі.

Давали оцінку всі наші органи, які до цього причетні – що відбувається, в якому стані перебуває сьогодні військо Білорусі, скільки там військових РФ, які плани. Все це знаходиться на контролі нашого президента, і ставка вчора саме на цей рахунок працювала досить довго. І я вважаю, що досить ефективно.

В результаті є доручення - зараз буде проходити перевірка в чотирьох областях стану підготовки в разі, якщо будуть проходити повторні виклики для нашої країни", - заявив Данилов.

Данилов не уточнив, в яких областях буде проведена перевірка. З Білоруссю межують 5 областей України: Чернігівська, Київська, Житомирська, Рівненська та Волинська.

Нагадаємо, раніше речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник заявив, що війська Росії зосереджені в десяти білоруських містах. Також вони розгорнули там оперативно-тактичні комплекси "Іскандер". Вони несуть для України загрозу через ймовірність нанесення ракетних ударів по території країни.

Разом з тим спікер зазначив, що останні кілька тижнів ЗС Білорусі намагаються "прикривати" ділянку з українським кордоном. Однак вони, за словами Мотузяника, ніякої загрози не несуть.

"Можливий напад України на територію Білорусі звучить ще смішніше, ніж можливий напад на територію Росії", — заявив спікер.

Також Мотузяник заявив, що дії російських військ в Білорусі несе демонстраційний характер. Це робиться для того, щоб Україна не могла перекинути війська на інші напрямки.

Нагадаємо, в Міноборони Білорусі заявили про переведення армії з мирного на воєнний час.

Читайте також:

Заява: українська розвідка отримала детальну схему Кримського мосту. Щось почнеться.

Тепер перемога буде точно: в Міноборони розповіли, які озброєння отримає Україна.

Макрон побував в Ірпені і все побачив! Тепер Франція дасть ЗСУ потужну артилерію.