Скандальна історія з Gazprom Germania почалася ще в лютому 2022 року, відразу після того як Росія напала на Україну. Вся справа в тому, що "Газпром" "відмовився" від своєї філії, щоб уникнути західних санкцій. Саме тому федеральний уряд Німеччини в кінці березня заявив, що думає про націоналізацію дочірніх підприємств "Газпрому" і "Роснефти". Крапку в цьому питанні поставив канцлер Олаф Шольц.

Стало відомо, що Німеччина передумала повністю націоналізувати Gazprom Germania – дочку російського "Газпрому".

Так, канцлер Олаф Шольц нібито не хоче "розлютити" Путіна. Мовляв, такий крок може призвести до загострення відносин Росії та Німеччини щодо імпорту газу.

У той же час за націоналізацію колишньої дочки "Газпрому" виступав міністр економіки Роберт Хабек.

Однак, щоб врятувати фінансове становище Gazprom Germania, уряд Німеччини нібито збирається виділити до 10 мільярдів євро. Позика, надана державним банком KfW Group, повинна стабілізувати Фінанси Gazprom Germania і забезпечити безпеку поставок газу після того, як Росія обмежила їх.

В уряді вважають, що за допомогою такого підходу вони збережуть свій вплив на цю частину критичної інфраструктури і зможуть уникнути загроз енергетичній безпеці.

Відзначимо, що група Gazprom Germania володіє найбільшим в Німеччині сховищем газу і має глобальну торгову команду з філіями в Лондоні і Сінгапурі. Крім того, підприємство є одним з провідних трейдерів газу та електроенергії в Європі.

Читайте також:

Це скандал: Грузія обурена тим, що Україну все ж візьмуть в ЄС.

У Кремлі попередили: Путін готує "надзвичайне повідомлення". Чого очікувати.

Шойгу послали подалі: Елітний російський спецназ відмовився воювати в Україні.