Історики, політики і соціологи не одне десятиліття намагаються з'ясувати, де та грань, що розділяє фашизм, нацизм і націоналізм. Ще б пак, денацифікація України стала однією з головних тим для російської пропаганди навесні 2022 року. Про нацизм, як ідеологію України, регулярно розповідають росЗМІ. При цьому з українського боку нерідко йдуть звинувачення Росії у фашизмі і наводять конкретні докази.

Так, в мережі порівняли дві листівки: одна, випущена нацистами в 1941 році, друга – російськими окупантами в 2022 році. Про це повідомляє Telegram-канал "Брати по Зброї"

В обох пропагандистських листівках заперечується агресія проти мирного населення. Ворог і зараз, в 2022 році, і в 1941 році намагався переконати, що нібито прийшов "звільняти" народ від злочинної влади. І німецькі, і російські окупанти стверджували, що не борються з мирним населенням. У той же час в мирних українських містах загарбники з РФ бомблять цивільну інфраструктуру, гвалтують, вбивають і вивозять людей на територію Росії.

"Одна і та ж риторика. Схожі фрази і наративи: ми не боремося з народом, ми боремося з Вашим урядом, ми прийшли звільняти вас від злочинної влади. Насправді і ті, і інші звільняли народ від нормального мирного життя, від даху над головою, від доступу до їжі, води і елементарних побутових зручностей, які знищують бомби окупантів", – сказано в повідомленні.

Читайте також:

Він продався: російським ракетним крейсером "Адмірал Макаров" командував українець.

Ракетний удар по Львівській області: серед постраждалих є дитина.

"На кухні черепа": які записки залишають у зруйнованих багатоповерхівках Маріуполя. Фото.