Глава Української держави Володимир Зеленський торкнувся теми довго миру з країною-агресором, якою є Росія.

За словами Зеленського, тривалий мир з РФ, яка вже стала країною-ізгоєм у всьому цивілізованому світі, звичайно, можливий. Але для цього є певні умови.

"Це залежить від російської сторони: чи бачать вони для себе цивілізований розвиток в майбутньому або хочуть бути просто окремою невеликою державою... без з'єднання з відкритим світом, вільним світом. Це їх рішення", - зазначив президент, якого цитує УНІАН.

Зеленський підкреслив, що Україна з точки зору безпеки повинна бути готовою до будь-якого моменту, до будь-якого вторгнення.

"Тому і будувати нашу державу і відбудовувати безпечну частину нашої держави ми будемо саме на таких засадах і принципах. Бути готовими завжди до ризику вторгнення з російського боку", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що в будь-який момент готовий до переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним з посередниками або без них про закінчення війни і вихід російських військ з українських територій.

"Якщо Росія хоче закінчити війну, тому що вони в медіа саме так про це говорять, я їм не вірю, але щоб вони показали, що вони дійсно цього хочуть, вони повинні сісти за стіл переговорів. Стіл переговорів без України Про Україну неможливий. Тому ці переговори повинні бути прямі.

Можемо говорити з посередниками, можемо говорити без посередників-мені, чесно кажучи, все одно, якщо РФ готова закінчити війну, а значить, вийти з наших територій. У будь-який момент до такого формату я особисто готовий", - заявив Зеленський.

Читайте також:

У Кремлі попередили: Путін готує "надзвичайне повідомлення". Чого очікувати.

Шойгу послали подалі: Елітний російський спецназ відмовився воювати в Україні.

"На кухні черепа": які записки залишають у зруйнованих багатоповерхівках Маріуполя. Фото.