Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вважає несправедливим надання статусу кандидата ЄС Україні та Молдові насамперед кандидатства Грузії. На думку політика, його країна заслужила цей статус шляхом реформ, які здійснювалися останні 9 років. Про це Гарібашвілі заявив на засіданні уряду 13 червня, повідомляти видання "Грузія Online".

Грузинський прем'єр обурився тим фактом, що Україна може отримати статус кандидата в ЄС насамперед Грузії тому, що в країні йде війна. Гарібашвілі сказав, що Грузія не хоче війни — вона вимагає статус кандидата, який заслужила "30 річною боротьбою на шляху до демократії".

"Якщо кому і належить статус кандидата в ЄС, то належить Грузії, а потім вже Україні та Молдові. Коли говорять, що Україна в стані війни і через це їй має бути надано, прошу вибачення, якщо присвоєння статусу визначається війною, ми не хочемо війни, друзі, ми вимагаємо заслуженого статусу!"- заявив Гарібашвілі.

"Якщо це рішення не буде справедливим, зрозуміло ми, як я сказав, детально все пояснимо нашому населенню, народу, співгромадянам, які були основні причини, через які була прийнята хоча б та ганебна Резолюція",-підкреслив Гарібашвілі.

До речі, в Україні вже відреагували на таку заяву Грузії. Так, радник глави офісу президента Михайло Подоляк у своєму Twitter дорікнув прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі за його висловлювання на адресу України.

"Ніхто не записується в чергу на смерть від російських ракет", - дорікнув Подоляк Гарібашвілі.

Радник глави ОП підкреслив, що Україна платить страшну ціну за вибір бути європейською демократією, а Євросоюз "платить велику ціну, щоб захистити західну цивілізацію".

Читайте також:

Польща відгороджується від Білорусі величезним парканом. Вже побудували 140 кілометрів. Відео

За його словами, якщо рішення щодо статусу кандидата в ЄС буде не справедливим, то він як прем'єр-міністр вважатиме таку резолюцію "ганебною".