Ніхто не стане заперечувати, що війна, розв'язана Путіним 24 лютого 2022 року, перекрутила калейдоскоп політичних симпатій в Україні. Ще б пак, сьогодні навіть найменша асоціація з російським сусідом-окупантом гарантує будь-якому проекту крах і провал. Раньше у зв'язку з "заподіянням шкоди державній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності" вже заборонили 3 проросійські політичні сили. Однак, на цьому українські активісти зупинятися не збираються.

Так, стало відомо, що в Україні офіційно заборонена партія Мураєва "наші". Рішення ухвалив восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові у вівторок, 14 червня. Головою цієї партії є екс-нардеп Євген Мураєв, який раніше був внесений до Реєстр госиZменников рухом "ЧЕСНО".

За даними активістів, це вже четверта заборонена проросійська партія і зараз суд розглядатиме справи по ще 4 партіям, зокрема справи по партіях двох держпідприємців Володимира Сальдо і Наталії Вітренко.

"Питання проросійських політпартій-вкрай болюче для українського суспільства. Українцям потрібно знати, що в судах розглядають не тільки справи щодо заборони партій, а й до того ж і притягували до відповідальності зрадників і колаборантів, щоб вони не могли створити нові партії і знову балотуватися", - заявила лідер Руху "Чесно" Віта Думанська.

Зазначимо, що аргументи Міністерства юстиції поки невідомі, оскільки колегія суддів не допустила на засідання журналістів і представників громадськості. Причиною недопуску вказали карантинні обмеження і внутрішнє розпорядження суду.

Майно партії "Наші" і всіх її організацій, згідно з рішенням суду, передається державі. Але саме рішення може бути оскаржене у Верховному суді.

Читайте також:

Польща відгороджується від Білорусі величезним парканом. Вже побудували 140 кілометрів. Відео