Останнім часом в ЗМІ часто почала з'являтися інформація про те, що Путін може застосувати ядерну зброю. Крім того, експерти зі Стокгольмського інституту дослідження проблем миру опублікували доповідь, де говориться, що можливість ядерних ударів з часів холодної війни зараз досягла піку.

На думку військового експерта Олега Жданова, незважаючи на таку насторожуючу інформацію, Путін навряд чи ризикне застосовувати ядерну зброю саме проти України, передає ТСН.

"Ризик застосування ядерної зброї взагалі залежить від ряду факторів самої війни. У нас є такий стримуючий фактор, як суміжна територія України і Росії. І відстань між основними центрами в Україні та Російській Федерації – вона дуже мала. І тому ядерна зброя навряд чи буде використана і якщо Путін сподівається захопити територію України, то навіщо перетворювати на ядерний смітник те, що ти хочеш захопити", – говорить експерт.

Жданов також зазначив, що в питанні світової безпеки є кілька країн, які сьогодні намагаються розігнати гонку ядерного озброєння. Це Китай та Іран.

За його словами, Іран взагалі хоче отримати ядерний боєзаряд, а Китай хоче якомога швидше наздогнати кількість, хоча б середньостатистична, між Росією і США.

Військовий експерт також зазначив, що на сьогоднішній день у світі 2 тисячі ядерних боєзарядів стоять на бойовому чергуванні. Тобто вони готові до бойового застосування – досить віддати розпорядження і ракета полетить в необхідну ціль.

"Так, з одного боку це підвищує градус ризику, ми не знаємо, наскільки адекватні керівники сьогодні очолюють деякі країни. А з іншого боку, якщо ми говоримо про більшість цивілізованого світу, то це підвищує градус паритетності в плані застосування ядерного озброєння. Але, на мій погляд, переважає світова ядерна загроза, чим більше ядерних боєзарядів, тим більша ймовірність того, що може навіть випадково, але цей заряд може бути використаний. І це несе певну загрозу не тільки окремим країнам, але і всьому людству", — резюмував він.

Читайте також:

Продав Україну: мер українського міста перейшов на бік Путіна.

Росія вдарила ракетами по Чернігівщині, людей терміново евакуюють.

Гнилий лимон і крупа з хробаками: російським людям похилого віку вручили подарунки від Путіна. Відео.