У Білорусі знову почала з'являтися підозріла військова техніка без будь-яких розпізнавальних знаків.

Протягом 11 і 12 червня вже були помічені невідомі гаубиці і САУ, які перевозилися залізницею.

Також фіксувалася активність російської авіації на аеродромі Мачулищі, передає Білоруська моніторингова група "Беларускі Гаюн".

11 червня в 18:30 по ЖД в Новобілицькому районі Гомеля пройшов потяг з мінімум 10-ма гаубицями без розпізнавальних знаків. Ешелон рухався з боку тупика в промзоні в бік ЖД-станції Новобілицька", - зазначили автори каналу.

Також, за їхніми даними, вночі 12 червня в Гомелі фіксувалося перевезення САУ.

"02:00 Гомель. На жд-станції "Гомель-Парний" рухався потяг, на якому перевозилося близько 13 САУ в камуфляжній забарвленні без розпізнавальних знаків, а також було помічено два критих вагона РЖД. Потяг рухався в бік Брянська, ці ж САУ були помічені ще 11 червня в Новобілицькому районі Гомеля", - зазначають активісти.

Протягом дня білоруси бачили пересування в південному напрямку "Уралу" в піксельному забарвленні, а також БАЗ 6303 і КАМАЗ з міткою "V", їх бачили біля Гомельської ТЕЦ-2.

Активність фіксувалася і на аеродромі Мачулищі.

"14:20 Мачулищи. Вертоліт Мі-8 ВПС РБ летів на майданчик Купол (Волма), звідти в 14:50 полетів в Д.Черетянку (Житковичский район, Гомельська область), а в 17:00 повернувся в Мачулищі. 18:50 Мачулищи. Вилетів Ту-134 ВКС РФ", - пишуть активісти.

У самому Гомелі протягом дня бачили "Урали" з міткою "V" і з червоно-зеленою міткою збройних сил Білорусі.

Читайте також:

Гнилий лимон і крупа з хробаками: російським людям похилого віку вручили подарунки від Путіна. Відео.

У Зеленського показали, скільки потрібно озброєнь, щоб перемогти Росію.

"Занадто зухвалий": ЗСУ збили російський винищувач, який вирішив пограти з долею.