Цвітна капуста заграє новими яскравими смаками, якщо зробити з неї "стейки". В якості експерименту можна також запекти їх з сиром і обсмаженими печерицями.

На радість вегетаріанців і просто любителів пробувати все нове і незвичайне, кольорова капуста в цій справі – відмінний Альтернативний продукт. А якщо готувати подібні стейки в духовці без масла, то в захват прийдуть ще й шанувальники ЗСЖ і здорового харчування.

Загалом, настійно рекомендуємо занести рецепт капустяних стейків в свою кулінарну книгу під грифом "універсально смачної і корисної страви".

Інгредієнт:

  • цвітна капуста;
  • сушений базилік;
  • паприка;
  • маслинове масло;
  • пармезан.

Спосіб приготування:

1. Качан капусти потрібно промити і розділити на шматочки товщиною 2 см (в середині повинна бути частина качана, щоб "стейки" не розвалювалися). З маленької головки цвітної капусти вийде близько 3-4"стейків". При цьому кольорову капусту необхідно вибирати щільну.

2. Форму для запікання (або деко) застелити пергаментом і змастити злегка рослинним маслом (1 ст.ложка), куди викласти стейки.

3. Посипати сушеним базиліком і паприкою.

4. Полити оливковою олією і натерти пармезаном.

5. Запікати 25 хвилин при температурі 170-180. За цей час поверхня капустяних "стейків" злегка підрум'яниться, вони стануть м'якими і вже будуть готові до подачі.

За бажанням готову страву можна доповнити часниковим соусом.

Читайте також:

Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь

Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт