Цвітна капуста заграє новими яскравими смаками, якщо зробити з неї "стейки". В якості експерименту можна також запекти їх з сиром і обсмаженими печерицями.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
На радість вегетаріанців і просто любителів пробувати все нове і незвичайне, кольорова капуста в цій справі – відмінний Альтернативний продукт. А якщо готувати подібні стейки в духовці без масла, то в захват прийдуть ще й шанувальники ЗСЖ і здорового харчування.
Загалом, настійно рекомендуємо занести рецепт капустяних стейків в свою кулінарну книгу під грифом "універсально смачної і корисної страви".
Інгредієнт:
- цвітна капуста;
- сушений базилік;
- паприка;
- маслинове масло;
- пармезан.
Спосіб приготування:
1. Качан капусти потрібно промити і розділити на шматочки товщиною 2 см (в середині повинна бути частина качана, щоб "стейки" не розвалювалися). З маленької головки цвітної капусти вийде близько 3-4"стейків". При цьому кольорову капусту необхідно вибирати щільну.
2. Форму для запікання (або деко) застелити пергаментом і змастити злегка рослинним маслом (1 ст.ложка), куди викласти стейки.
3. Посипати сушеним базиліком і паприкою.
4. Полити оливковою олією і натерти пармезаном.
5. Запікати 25 хвилин при температурі 170-180. За цей час поверхня капустяних "стейків" злегка підрум'яниться, вони стануть м'якими і вже будуть готові до подачі.
За бажанням готову страву можна доповнити часниковим соусом.
Читайте також:
Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь
Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт