Mcdonald's, як і багато інших іноземних компаній, після вторгнення 24 лютого Росії в Україну оголосив про припинення роботи на російському ринку, але продовжував платити зарплату співробітникам. Однак, в середині травня стало відомо, що Mcdonald's прийняв рішення піти остаточно з Росії. Але, як то кажуть," святе місце порожнім не буває " — на зміну чогось відсутнього або на місце, яке звільнилося, обов'язково приходить щось інше.

Так, в Росії після тримісячного простою відновлюють роботу колишні ресторани швидкого харчування Mcdonald's. у неділю, 12 червня, під новим брендом відкрилося 15 ресторанів в Москві і Московській області. Про це пишуть РосЗМІ.

Відзначимо, що нова назва мережі ресторанів зберігалося під секретом аж до відкриття і лише за 5 хвилин до початку робочого дня стало відомо, що колишній Mcdonald's в Росії тепер буде називатися "смачно і крапка".

13 червня відкриються ще 50 філій, до кінця червня - близько 200, згодом буде відкриватися від 50 до 100 ресторанів на тиждень, повідомив гендиректор мережі Олег Пароєв на церемонії відкриття ресторану на Пушкінській площі. Він зазначив, що в найближчі 5-6 років мережа ресторанів може розширитися з 850 до однієї тисячі.

Повідомляється, що меню залишиться колишнім, але з назв приберуть приставку "Мак". Також звідти прибрали Мак Флурі і бігмак через "прямі асоціації з брендом".

Відомо, що мережа ресторанів McDonald's була продана підприємцю з Кузбасу Олександру Говору, який з 2015 року керував 25 ресторанами в Сибіру по франчайзингу.

Відомі деякі деталі угоди. Так, покупець погодився зберегти персонал і умови для них як мінімум на два роки, однак при цьому бренд Mcdonald's, за умовами угоди, нові власники використовувати не можуть.

ДО РЕЧІ, Mcdonald's протягом 15 років має право на ринкових умовах викупити бізнес назад. Ця компанія пропрацювала в Росії більше 30 років - перший ресторан мережі був відкритий в 1990 році на Пушкінській площі в Москві.

Читайте також:

Українським чоловікам хочуть дозволити виїзд за кордон. Кого торкнеться поблажка