За словами колишнього глави МВС України Арсена Авакова, українців чекають дуже складні часи, коли доведеться сидіти без води і без електроенергії. Зокрема, він прогнозує, що це може початися вже нинішньої зими.

"Нас чекає важка зима. І нічого хорошого від неї нам чекати не слід. Тим більше якщо будуть йти ще бойові дії. Російський цинізм нам відомий. Вони точно так само можуть почати ракетами бити по електростанціях, вузлах постачання, по розподільних станціях всім. І ми можемо залишитися без електроенергії значною мірою регулярної, без, відповідно, подачі води, подачі газу. Президент Зеленський абсолютно правий: нам всі резерви зараз потрібно тримати ось так (в кулаці. - Ред.)", - сказав Аваков, якого цитує Обозреватель.

Він закликав громадян України вже зараз думати про те, як пережити наступну зиму.

"Я хочу всім сказати, щоб ніхто не думав, що буде легко жити і перебувати в Харкові або в Києві в зимовий період часу. Це буде серйозне випробування. Тому всі, у кого є можливість пройти цю зиму на гарантованих якихось запасах-треба про це подумати зараз", - заявив екс - міністр.

Ще одним серйозним випробуванням для України стане подальше погіршення економічної ситуації.

"У нас буде важка економічна ситуація, тому що робочих місць все менше, запаси бізнесу виснажені. І на жаль все менше і менше обсяги заробітних плат. Не тому що підприємці погані. А тому що у них закінчилися запаси, "жирок". Тому я не можу зрозуміти наших деяких "теоретиків", які розповідають про необхідність підвищення податків. Наш бюджет і країна зараз повністю дотаційна. Треба це зрозуміти і предмет цієї дотації - їх всього два. Допомога армії і допомога людям. Все", - підкреслив політик.

Читайте також:

Зеленський попередив: енергетична криза почнеться на всій планеті.

Несподівано: з прилавків починає зникати сода. У Києві вже проблеми.

Українці постаріли на 15 років. Що це означає І як це на нас відіб'ється.