Маріуполь протягом восьми років називали східним форпостом України і у військовому сенсі, і в соціокультурному. Однак сьогодні ніхто не стане сперечатися, що Маріуполь – величезна рана України. Ще б пак, за два місяці війни російська окупаційна армія змінила квітучий і розвинений Маріуполь до невпізнання.

Зараз у захопленому Маріуполі життя звичайним людям немає. Як повідомляють українські спецслужби, росіяни не надають жителям розбомбленого Маріуполя гуманітарну допомогу, та й обіцяні гроші за роботу не виплачуються. Більш того, іноді росіяни навіть кидають місцевих з оплатою їжею.

"Продуктів і води критично не вистачає. Багато людей можуть отримати їжу фактично за рабську працю з розбору завалів і поховання тіл загиблих",– розповіли джерела.

Незважаючи на так жахливу ситуацію і відсутність їжі, окупаційні війська планують видавати гуманітарну допомогу тільки людям з інвалідністю.

У той же час російські чиновники оселилися в хороших умовах в Мелекіно на базах відпочинку "Чайка" і "Роза". Сидячи в комфорті і з усіма благами цивілізації, вони займаються" керівництвом по відновленню " міста.

У" троянді "російську" комісію " охороняють посилені загони окупантів. До Маріуполя загарбники їздити бояться, тому вилазки виробляють виключно з охороною.

"Вони бояться людей, яким розбомбили місто", - зазначили в спецслужбі.

Нагадаємо, що блокада Маріуполя почалася 28 Лютого і місто з населенням в 430 тисяч осіб опинилося в заручниках.

Так звана армія "ДНР", посилена російською армією, оточила Маріуполь і почала масово руйнувати обстрілами інфраструктуру, приватний сектор і багатоповерхівки. Пропали Електрика, зв'язок, вода, газ. Заблоковані шляхи для підвезення продуктів. Деякі встигли виїхати, за оцінками місцевої влади, це приблизно 100 тисяч маріупольців, але більшість залишилася.

Читайте також:

ПриватБанк попередив: додаток Приват24 і сайт банку не працюватимуть 5 годин.

Мільйони готові повстати проти Кремля: у Росії назріває бунт через втрати в Україні.

ЗСУ потужно" поклали " загін вагнерівців. Вижив тільки один, а решта-під завалами.