Ні для кого не секрет, що в Росії до Міноборони вже повністю втрачено довіру людей. Ще б пак, згадати хоча б історію з затонулим крейсером" Москва", командування якого повністю приховало дані про постраждалих і загиблих. Коли ж Міноборони і зовсім перестало відповідати на запити рідних військовослужбовців відправлених на Україну, росіяни стали шукати допомоги у Володимира Путіна.

Так, стало відомо, що за чотири місяці 2022 року в Адміністрацію президента Росії Володимира Путіна надійшло 1,2 мільйона скарг на Міністерство оборони, з них майже 42 тисячі - на проблеми з пошуком зниклих родичів на війні з Україною, пише російське видання "Важливі історії"

"У 2022 році кожна четверта скарга в АП була пов'язана з війною: на Міноборони скаржилися більше, ніж за Всі Останні 6 років" - сказано в розслідуванні видання.

При цьому якщо до 2022 року в топі були питання житла для військових і їх сімей, пенсії, військові поховання і служба за контрактом, то тепер росіяни стали скаржитися на роботу військкоматів, пошук полонених і зниклих безвісти, службу за призовом і за контрактом або звільнення зі служби, виплати контрактникам, озброєння і в цілому на війну.

Журналісти відзначають, що зараз скарги президенту стали єдиним способом дізнатися щось про зниклих військових і висловити невдоволення війною-згідно з російським законодавством "переслідування громадянина у зв'язку з його зверненням забороняється".

Найбільше скарг на Міноборони надійшло у квітні 2022 року-майже 624 тисячі, а це більше, ніж за 3 попередні місяці разом узятих.

На думку політолога Івана Преображенського, Квітень став переломним моментом для тих людей, які вірили офіційним новинам і чиї близькі поїхали воювати в Україну, оскільки "розкрилася правда".

Це сталося тому, що перший етап війни Росія програла – не змогла взяти Ні Київ, ні Чернігів, ні інші великі міста Центральної та північно-східної України. Російські війська були змушені відійти з півночі і північного сходу України для переформування, і тоді у солдатів з'явився зв'язок зі своїми рідними.

Крім того, видання зазначає, що з кінця березня новини про масову загибель російських солдатів в Україні почали просочуватися навіть через держпропаганду.

Читайте також:

Лаврова зганьбили при всіх, поставивши питання: що з вкраденого в Україні вдалося продати? Уважуха журналісту. Відео

Безкоштовні двірники: бійці Кадирова показали, як воюють проти українських кущів і бур'яну. Відео