По інформації Генштабу ЗСУ, Білорусь почала оперативно зміцнювати свої кордони, направляючи на їх охорону спеціальні бригади внутрішніх військ МВС.

"На Волинському та Поліському напрямках підтверджено залучення до охорони кордону в Гомельській області підрозділів спеціальної бригади внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Білорусі", - йдеться в повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, раніше військовий експерт Олег Жданов заявив, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко може ввести війська в Україну, тому що побоюється погроз глави Кремля Путіна.

Як повідомив експерт під час марафону телеканалу "Freeдом", у Путіна є важіль тиску, а саме відсторонення Лукашенка від влади.

"Це майже єдиний аргумент, який є на сьогоднішній день у Путіна, крім фізичної ліквідації. Тому Лукашенко шукає консенсус з суспільством, народним ополченням, мовляв, "якщо ви мене захистите, я гарантую, що ми не вступимо у війну з Україною", – зазначив Жданов.

Також експерт повідомив, що, за його інформацією, в КДБ Білорусі почали чистку рядів силовиків нижнього і середнього рівнів. Причому прибирають саме проросійськи налаштованих офіцерів під гаслом "Дорогу молодим".

Читайте також:

Путіна киданули: російські олігархи стають українцями.

Запам'ятає назавжди: Лаврова заплювали і обматюкали в Єревані. Фото і відео..

"Нюхає какашки": Путін найняв охоронця, який складає його фекалії в пакетики.