У прес-службі Сухопутних військ ЗСУ пояснили чи можуть громадянам видавати повістки до військкомату прямо на вулиці.

Прес-служба Сухопутних військ ЗСУ пояснила, що повістки за призовом в армію можуть вручатися громадянам працівниками територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки за місцем проживання, за місцем роботи, а також на вулиці, на блокпостах і т. д. Про це написав Главред.

І правда, в законі не регламентовано конкретне місце для вручення повістки.

Так, за законом для того щоб вручити повістку, спочатку потрібно встановити особу, якій вона вручається. Саме тому у воєнний час потрібно завжди носити з собою документи і надавати для перевірки уповноваженій особі. На підставі документа, що посвідчує особу і виписується повістка.

Зазначимо, що повістки можуть вручати:

  • співробітники військкомату;
  • працівники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування;
  • посадові особи районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • роботодавець;
  • керівники навчальних закладів;
  • співробітники поліції

На порядку денному визначається дата і час прибуття в територіальний центр для проходження медичного огляду - але це ще не означає, що людину мобілізують. А ось неявка за викликом до військкомату карається адміністративним штрафом або кримінальною відповідальністю.

Виклик-це перевірка облікових даних і проходження медичного огляду визначення придатності.

Для комплектування військових частин обов'язковою вимогою є наявність досвіду проходження військової служби або навчального збору з військово-облікової спеціальності.

Нагадаємо, що 22 травня 2022 року Верховна Рада України проголосувала за Закон України "Про затвердження Указу Президента України "про продовження терміну дії воєнного стану в Україні" та Закон України "Про затвердження Указу Президента України "про продовження терміну проведення загальної мобілізації" та продовжила термін дії воєнного стану та загальної мобілізації до 23 серпня 2022 року.

Читайте також: