Останнім часом білоруський президент Лукашенко проводить ряд вельми дивних захисних дій, в тому числі, і організовуючи особисті загони "народної самооборони". Аналітики вже не раз відзначали, що Лукашенко розуміє, що Путін може його повалити.

У той же час, за словами військового експерта Олега Жданова, Лукашенко розуміє, що йому загрожує фізична ліквідація з боку Кремля і, тому, він вирішив знайти компроміс з білоруською громадськістю.

"Це (відсторонення від влади – ред.) майже єдиний аргумент, який є на сьогоднішній день у Путіна, крім фізичної ліквідації. Тому Лукашенко шукає консенсус з суспільством, народним ополченням, мовляв, "якщо ви мене захистите, я гарантую, що ми не вступимо у війну з Україною", - пояснює Жданов, якого цитує Дзеркало тижня.

За словами експерта, КДБ Білорусі - структура, відносно вільна від російського впливу. Тому мінський диктатор вирішив провести там чистки серед офіцерів і середньої і нижньої ланок, щоб его не було взагалі.

"Насправді в оточенні Лукашенка мало лояльних до Росії силовиків. Його КДБ більш незалежно, тому він за нього і тримається", - додав Жданов.

Нагадаємо, 26 травня Лукашенко заявив, що в збройних силах Білорусі створюють нове оперативне командування – Південне, при цьому він заговорив про ймовірну війну на території країни.

Потім Лукашенко розпорядився створити на території Білорусі загони "народного ополчення".

Український генштаб повідомляє, що Білорусь починає мінувати свої лісові, об'їзні дороги і мости в прикордонних з Україною районах.

Читайте також:

Люди поїхали за дровами: під Києвом у лісі підірвався мікроавтобус. Фото.

Буде дуже жаркий тиждень: у Зеленського попередили українців.

Його переклинило: Медведєв раптово почав істерити і обзиватися.