Ще 20 березня було оприлюднено рішення, що в Київській області діє заборона на відвідування лісу цивільними. Відтоді виключення діяло лише для ЗСУ, прикордонників, правоохоронців та представників влади. Ось тільки не всі, як з'ясувалося, дотримуються цієї норми, що призводить до сумних наслідків.

Так, стало відомо, що в Київській області кілька місцевих жителів вирушили на мікроавтобусі в ліс і наїхали там на міну. Про це у вівторок, 7 червня, повідомив у себе в Telegram-каналі глава обладміністрації Олексій Кулеба.

"У Поліській громаді місцеві жителі, незважаючи на заборону в'їзду в ліс і наявність попереджувальних знаків, поїхали збирати дрова і підірвалися на міні. На щастя, ніхто не загинув. Люди отримали легкі контузії", - розповів він, ще раз попередивши про небезпеки, з якими все ще можна зіткнутися на звільнених від ЗС РФ територіях.

Кулеба також оприлюднив фото з місця події, на якому видно, що мікроавтобус в результаті вибуху отримав серйозні пошкодження.

Зазначимо, що не так давно в МВС заявляли, що під час свого відступу з Київської області російські окупанти залишили масу розтяжок, вибухівки, мін і гранат, які становлять велику небезпеку. За словами правоохоронців, вже є жертви серед мирних громадян, які поспішили з поверненням в цей регіон.

Читайте також:

Його переклинило: Медведєв раптово почав істерити і обзиватися.

Росія видихлася і готує паузу. Експерт розповів про нову хитрість Путіна.

Готуємося до 1 вересня: як навчатимуться школярі та студенти.