Російські війська планують і далі знищувати Україну і мирних громадян.

За інформацією оперативного командування "Південь", в Чорному морі знаходяться два російських ракетних кораблі і один підводний човен, що несе на борту 20 ракет "Калібр".

"Корабельне угруповання ворожих сил продовжує блокаду судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. У готовності до атак - 2 ракетних кораблі і підводний човен, який споряджений 20 крилатими ракетами "Калібр", - йдеться в повідомленні.

В оперативному командуванні "Південь" також попередили, що росіяни в будь-який момент можуть висадити десант і заслати диверсійні групи. Не виключається можливість ракетних ударів по Україні.

"Загроза ракетних ударів, диверсій і висадки десанту не втрачає актуальності, не нехтуйте сигналами тривог. Знайдіть в собі сили усвідомити, що пляжний відпочинок і купання в замінованому морі – не на часі. Будьте пильні і мудрі, солідарні із захисниками України, які в окопах на передовій власним життям ризикують заради Вашого спокою і можливості працювати на благо України і на нашу спільну перемогу!",- резюмують українські військові.

Раніше повідомлялося, що в Чорне море вийшло угруповання з п'яти великих десантних кораблів, зібране з трьох флотів ВМФ Росії.

З початку повномасштабного військового вторгнення армії Росії в Україну бортові номери всіх кораблів зафарбовані для ускладнення ідентифікації однотипних одиниць.

Читайте також:

Такого ще не було: в Україні зробили перший табір для російських військовополонених.

"Дістали шматок заліза": соліст "Бумбокс" Хливнюк розповів, як його поранили в обличчя.

Її сам Хрущов тримав у руках: в мережі сміються над аптечками, які видають російським солдатам. Фото.