Ні для кого не секрет, що повномасштабне російське вторгнення в Україну призвело до економічних проблем. Ще б пак, Світовий банк передбачає падіння економіки України через війну на 45,1% за підсумками року. Як наслідок - доходи багатьох українців скорочуються, а дехто навіть лишається без роботи. В особливо складних умовах ті, хто має кредити в банках, а ще більше - ті, хто мають іпотеки. Саме для останніх обіцяє полегшити фінансове навантаження держава.

Стало відомо, що до Верховної Ради на цьому тижні має надійти новий законопроект, який покликаний захистити людей, що втратили майно під час війни.

Про це розповів народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, документ вже схвалили прем'єр-міністр Денис Шмигаль і глава НБУ Кирило Шевченко, а на розгляд депутатів він буде внесений протягом наступного тижня.

Розробка законопроекту була здійснена за дорученням Володимира Зеленського.

"За дорученням президента погодили з головою Нацбанку і прем'єр-міністром розробку законопроекту про списання заборгованості за споживчими кредитами на придбання рухомого і нерухомого майна, яке було знищено в ході військових дій", - зазначив Гетманцев.

"Людина не повинна виплачувати борг за неіснуючий об'єкт", - підкреслив Гетманцев.

При цьому на питання про те, хто буде компенсувати втрати компаніям, які видавали кредити на певних умовах, залишилися на момент публікації новини без відповіді.

Читайте також:

Пенсіонерам три рази підвищать виплати. Що потрібно знати і кого це торкнеться.

Путін попередив про нові удари: "по цих об'єктах ми поки не стріляли...".

Багато хто здивується: військовий експерт розповів, скільки Росія зможе обстрілювати Україну.