Ні для кого не секрет, що в США ось уже кілька місяців відчувається гострий дефіцит дитячих сумішей. Спочатку виробництво сухого дитячого харчування скоротилося через порушення ланцюжків поставок і брак персоналу У зв'язку з пандемією COVID-19. Потім у лютому 2022 року найбільша американська хіміко-фармацевтична компанія Abbott була змушена закрити свій завод з виробництва дитячого харчування в Мічигані після смерті двох немовлят. Днями допомогти вирішити проблему в США зголосився Білоруський диктатор Олександр Лукашенко.

Так, під час спілкування з журналістами глава Білорусі заявив, що готовий організувати поставки дитячого харчування в США. Таким чином, Олександр Лукашенко хоче "допомогти американцям".

"Ми готові американцям допомогти в поставках дитячого харчування. Крапка", - зокрема, сказав він.

При цьому Лукашенко підкреслив, що в Білорусі хороше молоко і м'ясні продукти, консерви, молочні суміші.

"Ми їм можемо поставити і допомогти. Якщо вони хочуть, хоч завтра почнемо поставки", - сказав президент Білорусі.

Лукашенко сказав, що навіть закриє очі на те, що зараз дуже напружені політичні відносини між США і Білоруссю, так як мова йде про дітей, які не повинні страждати через розбіжності дорослих.

"Наша пропозиція від народу. Ми готові американцям допомогти в поставках дитячого харчування. Можете довести це через засоби масової інформації до кожного американця", – заявив Лукашенко.

На питання про те, чи буде дитяче харчування відправлятися в США в якості гуманітарної допомоги, він заявив, що це може бути як безкоштовно, так і за гроші, адже "вони не бідні і купити зможуть".

Відзначимо, що в неділю, 22 травня, в штаті Індіана приземлився американський військовий літак, навантажений більш ніж 31 тонною дефіцитних молочних сумішей для новонароджених. Він прибув з американської авіабази "Рамштайн", розташованої на заході Німеччини, у федеральній землі Рейнланд-Пфальц. Привезеного дитячого харчування вистачить для заповнення більш ніж півмільйона пляшечок.

Читайте також: