Міністерство закордонних справ України домагатиметься серйозних санкцій по відношенню до російського патріарха Кирила.

Як повідомляє Дело, про це заявив представник українського МЗС Олег Ніколаєнко.

Він зазначив, що на даний момент вже підготовлений список з 12 тисяч російських олігархів і посадових осіб, які займаються підривом національної безпеки України. У цей список потрапив і Кирило.

"Працюємо з нашими партнерами над механізмом, що визначає пріоритетність застосування персональних санкцій до всіх, хто сприяє або причетний до агресії Росії проти України. Російський режим, який приніс стільки горя українцям, повинен понести найсуворішу відповідальність", - підкреслив дипломат.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз не включив Патріарха Московського Кирила в список осіб, на яких розширили санкції за війну РФ проти України в рамках шостого пакету.

За інформацією західних ЗМІ, ще на етапі обговорення санкційного пакету стало відомо, що Володимира Гундяєва спочатку включили в список і вилучили тільки через позицію прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Орбан відкрито заявляв, що не підтримує введення санкцій проти глави російської православної церкви, оскільки "це поставить під загрозу релігійну свободу".

Читайте також:

У Зеленського зробили заяву: війна може закінчитися в будь-який момент.

Це вже серйозно: в Росії палять будівлі Росгвардії. До людей дійшло.

У Путіна злякалися нових озброєнь для ЗСУ. Вже не впізнали Шольца і запитали: "дядько, ти хто?".