Президента Білорусії Олександра Лукашенка багато хто вважає старим маразматиком. Ще б пак, якщо Лукашенко виступає "без папірця", то це "докипає" або до стану свідчень, які перемежовуються рубрикою" згадала бабка, як дівкою була", або є звичайною брехнею. Сьогоднішня заява Олександра Лукашенка, схоже, теж з області фантастики.

Так, президент Білорусії Олександр Лукашенко щиро вважає, що між президентом України Володимиром Зеленським і військовими почалося серйозне протистояння. На його думку причина конфлікту в тому, що влада України нібито сприяє окупації Варшавою західних регіонів країни, а ЗСУ не хочуть бачити на своїй землі "не тільки росіян, білорусів, а й поляків".

Про це Лукашенко заявив журналістам, передає білоруське Державне агентство "БЕЛТА".

Розбіжності між президентом і армією білоруський президент пояснив політикою керівництва України щодо Польщі: "вони побачили, що він (Зеленський. - Ред.) полякам надав [особливий правовий] статус. А це веде до чого? Відтяпати Захід [України]". Українські військові," особливо нацики, як деякі їх називають", проти не тільки росіян і білорусів на своїй території, а й поляків, стверджує Лукашенко. "І вони знесуть голови всім, хто сьогодні хоче розчленувати Україну. <...> Я давно про це сказав. Дивіться, збувається. Я ж тоді сказав: ще до нас і росіян звернуться, щоб ми захистили цю Україну".

"Польща - ви бачите-і туди, і сюди: і приймемо біженців, і не приймемо, і гроші дайте, і через нас гроші в Україну. Вже домовилися до того, що Західну Україну готові відтяпати. Відтяпати не вийде", - додав Лукашенко.

Крім того, білоруський президент стверджує, що бійці української армії нібито розуміють, що не зможуть далі воювати з Росією, а хвалена Територіальна оборона не зможе замінити збройні сили.

"Військові як ніхто розуміють, що таке конфлікт з Росією. Там гинуть хлопці військові. Вони бачать, на що здатні і скільки можуть воювати. А воювати далі не зможуть. Ви бачите, Росія змінила тактику", - заявив глава республіки.

Читайте також:

Позиції ЗСУ хтось здав: у МВС розповіли, як починався перший день вторгнення в Україну.

Путін розлютився: у Чорному морі вперше скупчилися майже всі десантні кораблі Росії.

Невзоров разом з дружиною отримав громадянство України: "Росія - це злочинець. Біса вдячний українцям...".