У найперший день путінського військового вторгнення в мирну Україну російські окупанти розраховували, що блискавично захоплять Гостомель і зможуть висаджувати в ньому свій десант. Українські військові були під "проливним дощем" з ракет у кулеметних куль, які буквально сипалися на них з російських вертольотів.

Прицільний вогонь і чітке знання локацій, де розташовувалися ЗСУ, говорить про те, що ворог за допомогою агентурної мережі заздалегідь налагодив отримання необхідної інформації.

Як повідомляє ТСН, про це розповів глава МВС Денис Монастирський, коментуючи той страшний день 24 лютого, коли Путін напав на мирну Україну.

"Під час бою в Гостомелі, в перший день широкомасштабної агресії 24 лютого, ми спілкувалися з бійцями, які стоять на цих позиціях. І які зустріли ворога в перший день, коли було 40 вертольотів одночасно, пролетіли і обстрілювали ракетами, обстрілювали тисячами пострілів наших бійців.

Вони говорили, що, швидше за все, ворог знав, де розташовані наші позиції, тому кілька вогневих точок були вражені першими ж ракетами, і ми розуміємо, що це теж проблема шпигунів, диверсантів, які працювали в той час і сприяли тому, що в перші хвилини власне ворог мав такі певні успіхи", – розповів Денис Монастирський.

Відзначимо, що Гостомель прийняв удари російських військ в перші години їх вторгнення з боку Білорусії.

Українські захисники змогли відбити атаки путінських варварів, не давши їм можливість використовувати Гостомель в якості майданчика для висадки свого десанту.

Примітно, що бої за Гостомель вже офіційно позначені навіть в Вікіпедії. Ось що говорить з цього приводу всесвітньо відомий ресурс:

"Бої за аеропорт Антонов (укр. Бої за аеропорт "Антонов") — бойові дії на території аеропорту Антонов (він же аеропорт "Гостомель") біля селища Гостомель Київської області в ході вторгнення Росії на Україну.

Бої почалися з повітряно-десантної операції Росії, в ході якої російським керівництвом був допущений ряд помилок, що закінчилося повним провалом операції і розгомом десантних військ. Після цього з Білорусії через Чорнобильську зону відчуження до території аеропорту прибули сухопутні війська Росії.

Перебуває під контролем України після відступу російських військ з Київської області".

Читайте також:

Провал Путіна: Кремль вже вимагає, щоб росіяни забули про "спецоперацію".

Можна привітати: у Росії почали масово блокувати доступ до Інтернету.

У Міноборони попередили: Путін збирається дуже довго воювати в Україні.