Цей "небесний парад" є досить рідкісним явищем, оскільки відразу п'ять планет розташуються послідовно в небі. Зазвичай планети шикуються в значно менших кількостях.

Як повідомляє ТСН, в так званому "параді" буде видно Меркурій, Венеру, Марс, Юпітер і Сатурн. Спостерігати за цією небесною картиною можна буде 3 і 4 червня.

Їх можна буде побачити в порядку збільшення відстані до Сонця, зліва направо від лінії горизонту. Першим буде Меркурій (58 мільйонів кілометрів від зірки), а останнім – Сатурн (1,4 мільярда кілометрів).

Спостерігати за парадом планет можна буде незадовго перед сходом сонця. У Південній півкулі необхідно дивитися над горизонтом на схід і південь, в Північному – на схід і північ.

Побачити парад планет можна буде протягом усього червня, але 3 і 4 числа відстань між Меркурієм і Сатурн буде найменшою. Ще одна важлива дата - 27 червня, тоді відстань збільшиться, а значить, між Венерою і Марсом можна буде побачити Місяць.

27 червня також буде особливо яскравим Меркурій, що зробить спостереження за ним легшими. У цей день парад планет буде видно протягом години.

Читайте також:

Назад в СРСР: у Москві скасували грандіозний концерт ДДТ. Все через "інакомислення" Шевчука.

Три простих способи витягнути кліща в домашніх умовах. Візьміть на замітку.

Скільки Україна витрачає на утримання одного російського полоненого. Сума вражає.