100 днів війни позаду. Психіка українців вже змирилася з цією реальністю і практично адаптувалася до нових умов, тому багато прогнози військових експертів, не кажучи про політичних діячів, які намагаються вгадати дату закінчення активної фази війни, не сприймаються ні оптимістично, ні "в багнети". Однак, до слів екс-командувача Сухопутними військами США в Європі Бена Годжеса прислухаються багато.

Так, в інтерв'ю ТСН генерал-лейтенант, екс-командувач Сухопутними військами США в Європі Бен Годжес прокоментував підсумки 100 днів повномасштабної війни Росії проти України.

Так, за словами Годжеса, ситуація з логістикою в Україні поліпшується з кожним днем, тоді як в Росії повільно погіршується.

"Чи зможуть росіяни підтримувати бої після серпня? Я не бачу як. У них проблеми з підтриманням (логістикою, - ред.), живою силою, транспортом і технікою. Я просто не знаю, яка у них ситуація з артилерією і реактивними боєприпасами. Ми знаємо, що у них закінчується високоточна зброя. Але я не впевнений у звичайній артилерії і ракетах", - заявив він.

Американський генерал також зазначив, що битва на Донбасі триватиме не один місяць, але кульмінація Росії припаде на серпень, а ЗСУ перейдуть до контрнаступу у вересні.

"Я залишаюся оптимістом, тому що війна - це випробування свободи. А українці мають найвищу волю. І це випробування логістики. І я бачу, що логістична ситуація в Україні поліпшується з кожним тижнем, а логістична ситуація в Росії повільно погіршується. У них немає союзників, немає друзів", - додав Годжес.

Нагадаємо, що 20 травня Бен Годжес заявляв, що Росія не змогла досягти всіх своїх цілей, хоч і завдала величезної шкоди українській економіці. Також тоді він прогнозував, що Україна матиме потенціал для контрнаступу і зможе вичавити російські сили до вересня.

Читайте також:

Дуже несподівано: Туреччина прийняла рішення щодо Байрактару, на який литовці назбирали 6 мільйонів.

Ангел врятував: в українку влучила блискавка, але вона вижила і навіть сама викликала швидку.

Під Києвом перекриють важливий залізничний переїзд. Будьте готові.