Всі літаки (вертольоти) і розкішні яхти так чи інакше пов'язані з самим Путіним, а також його найближчім оточенням.

Як повідомляє УП, в цілому Мінфін США ввів санкції по відношенню до семи яхт, 16 компаній і трьох літаків (вертольотів).

Відзначається, що управління контролю за іноземними активами США (OFAC) визначило як пов'язані з Путіним яхту Graceful під прапором РФ і Olympia під прапором Кайманових островів. На них він здійснив ряд подорожей, у тому числі в 2021 році в Чорному морі, коли до нього приєднався Олександр Лукашенко.

Під санкції також потрапляють компанії і одна особа, які залучені до управління цими яхтами або є формальними власниками. Це SCF Management Services Cyprus Ltd; компанії Ironstone Marine Investments, JSC Argument і її Акціонерний власник Андрій Гасилов і O'neill Assets Corporation.

Як пов'язані з Путіним визначили також яхти Shellest і Nega, що належать російській компанії Revival of Maritime Traditions і Limited Liability Company Gelios. Shellest періодично з'являється біля місця, де розташований Чорноморський палац Путіна, а яхту Nega він використовував для подорожей на півночі Росії.

Під санкції потрапила і брокерська компанія Imperial Yachts SARL, що займається обслуговуванням елітних яхт, і її російський гендиректор. Компанія має окремий офіс в Росії і обслуговує яхти багатьох представників російської еліти, включаючи найближче оточення Путіна. Обмеження застосовують і до компаній, пов'язаних з її гендиректором-Nord Marine, "Яхт-Трейд", Bilding Management, "Норд Марін Інжиніринг".

До того ж, в санкційний список потрапили зареєстрована в Сан-Марино Skyline Aviation за діяльність в окупованому Криму і пов'язаний з нею літак T7-OKY; яхта Sea Rhapsody, Madame Gu і розміщений на ній вертоліт 3A-MGU, приватний літак P4-MGU. Останні три вважають пов'язаними з депутатом Держдуми РФ, мільярдером Андрієм Скочем.

Читайте також:

"Екіпаж з'їдений рибами": з дна Київського моря підняли ще один новітній вертоліт РФ. Фото.

У Росії визнали, що ЗСУ ліквідували найвідомішого генерал-майора Путіна.

Скільки Україна витрачає на утримання одного російського полоненого. Сума вражає.