Адміністрація Путіна попросила, щоб усі прокремлівські ЗМІ напередодні сотого дня вторгнення військ РФ в Україну призабули про так звану "спецоперацію".

Журналістам не рекомендується висвітлювати цю тему і нагадувати росіянам, що за 100 днів війни в Україні їх лідер Путін зумів лише налаштувати проти РФ весь світ, нарватися на історичні санкції та історичні втрати своєї армії.

Як повідомляє УП, про це виданню Медуза розповіли відразу чотири джерела: в одному з державних медіа, в мерії Москви, в одному з провладних видань, а також в самій Адміністрації президента РФ (АП).

В онлайн-трансляціях, присвячених війні, в провладних російських таблоїдах "Комсомольська правда" і "Московський комсомолець" вказана тільки поточна дата, позначення 100 днів "спецоперації" відсутнє.

В онлайні державного інформагентства РФ ТАСС тривалість вторгнення також не позначена.

Також про неї не йдеться у випусках новин на Першому каналі і каналі "Росія-1", а також на головних сторінках РІА новин і російськомовної версії RT.

Крім того, в Кремлі "не хочуть нагадувати", що вторгнення триває вже більше трьох місяців.

Близький до АП співрозмовник, посилаючись на результати закритих соцопитувань, підкреслив, що багато росіян і так впевнені: "спецоперація" затягнулася.

"Про її цілі, крім "денацифікації" і "демілітаризації" України, досі нічого не відомо. Люди ці слова не розуміють, але бачать, що бойові дії йдуть вже довго. До "операції" їм переконувалося, що Україна - держава слабка. Але тепер виходить, що швидко перемогти його не виходить", - говорить співрозмовник видання.

Читайте також:

Таке вперше: наступнику Путіна дозволили розмовляти. Загрожує Україні.

Нічна атака: під Києвом збили ворожу ракету. У людей пропало світло.

Білорусь стягує ешелони з військовою технікою до кордонів України. Відео.