Вже вкотре влада Києва і військові експерти говорять про те, що в столицю повертатися ще рано, це занадто ризиковано – Київ знаходиться під постійною загрозою обстрілів з боку російської армії.

Інформацію про можливі обстріли міста Києва підтвердив прес-офіцер 112-ї Київської бригади територіальної оборони ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі національного телемарафону, передає Українська правда.

"Війна не закінчилася. Киянам, жителям столиці рано розслаблятися. Для Києва існує загроза, насамперед загроза терористичних обстрілів з боку РФ балістичними і крилатими ракетами.

Також існує загроза спроби російських окупантів відкрити "другий фронт" на київському напрямку", - заявив прес-офіцер.

Ковальов також зазначив, що всі уроки вторгнення російських окупантів, яке відбулося в лютому, засвоєні і проаналізовані.

Нагадаємо, раніше заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що на сьогоднішній день немає ознак підготовки повторної атаки на Київ з боку російських окупантів.

"Станом на сьогоднішній день у нас немає інформації, яка б свідчила про можливий ось сьогодні наступ (на столицю – ред.), - сказала Маляр.

При цьому вона уточнила, що сьогодні важливо розуміти, що загроза Києву і всій території України зберігається постійно. Захоплення столиці-найпростіший і найшвидший для ворога спосіб встановити контроль над усією Україною.

Читайте також:

Хочуть зайняти чисті квартири і офіси: чому Путін не громить Київ. Думка.

Точно буде перемога: Німеччина надасть Україні найсучасніше ППО.

У Путіна готові до зустрічі з Зеленським. Сказали, що будуть "фіналізувати".