Багато світових політиків вже зрозуміли, що президент Росії Володимир Путін змінив свою стратегію щодо України і тепер замість "швидкої перемоги" робить ставку на депопуляцію Донбасу і знищення там цивілізації. У зв'язку з цим, наприклад, Німеччина заявила про довгостроковій підтримці України. Саме до такого висновку можна прийти, якщо проаналізувати останню обіцянку Шольца.

Так, стало відомо, що Німеччина планує надати Україні сучасну систему протиповітряної оборони типу IRIS-T, сучасну РЛС визначення координат цілі, а також розгляне можливість постачання реактивними системами залпового вогню у співпраці з США. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, пише Ліга.Новини.

"Уряд вирішив, що ми поставимо найсучаснішу систему протиповітряної оборони, яка є у Німеччини, у вигляді IRIS-T", – заявив Шольц в Бундестазі.

Канцлер сказав, що ППО допоможе захистити від російських авіанальотів "ціле місто". Шольц не назвав конкретних термінів поставок і кількості комплексів. Раніше Bild повідомляв, що Україна зацікавлена в постачанні 10 комплексів, а повністю запустити систему зможуть в листопаді.

Крім того, Німеччина поставить Україні сучасний радар, який виявлятиме ворожі гаубиці, міномети та реактивну артилерію. Шольц також вказав, що Німеччина в тісній співпраці з США буде поставляти РСЗВ. Однак з цих РСЗВ не можна буде бити вглиб РФ.

Канцлер додав, що найближчим часом Німеччина разом з Нідерландами поставлять Україні 12 найсучасніших самохідних гаубиць, навчання українських військових щодо поводження з цією зброєю завершиться через кілька днів.

Він також заявив, що Німеччина постійно постачає Україні зброю з моменту повномасштабного вторгнення РФ, зокрема 15 млн патронів, 100 000 ручних гранат і 5000 протитанкових мін.