У мережі з'явилося відео, як українські вертолітники проривалися на Маріуполь, щоб допомогти українським захисникам і мирним громадянам.

На ньому видно, як українські льотчики вертольотами доставляли допомогу військовим на металургійний комбінат "Азовсталь" до Маріуполя.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-майор Кирило Буданов розповів, що під час вильотів до Маріуполя було 7 спеціальних місій, розроблених фахівцями української розвідки. На" Азовсталь " в їх ході літали 16 військових вертольотів Мі-8 за допомогою. Одним з них було доставлено на територію підприємства допомогу з 72 бійців полку "Азов".

"Щоразу вертольоти успішно доставляли необхідне поповнення (для захисників "Азовсталі" – ред.). Але під час п'ятої і сьомої місії два вертольоти збили (на зворотному шляху – ред.). Також був знищений ще один вертоліт, який вилетів на порятунок екіпажу одного з цих двох збитих вертольотів", — повідомив Буданов.

Глава розвідки також додав, що під час однієї з місій на "Азовсталь" летіли відразу два вертольоти з їжею, водою, медикаментами і боєприпасами. А під час ще однієї місії таких літаків було відразу чотири.

Читайте також:

Зеленський вперше розповів про втрати. Льотчики знали, що вже не повернуться додому....

Тата більше немає: 2-х місячного малюка привезли на похорон українського пілота-героя. Фото.

Україна нарешті закриє небо: Жданов розповів про винищувачі, ПРО і ППО.