Історія державності Південної Осетії настільки туманна, що вже навіть її жителі не знають до кого вони належать. Ще б пак, з 2009 року в Грузії діє закон, згідно з яким Південна Осетія вважається територією, окупованою Росією, так як до 1990 року Південна Осетія була автономною областю в складі саме Грузинської РСР. Однак у серпні 2008, після п'ятиденної російсько-грузинської війни, Південна Осетія була визнана Росією як незалежна республіка. І ось стало відомо, що у новообраного президента країни своя думка про те, з ким країні по дорозі, а з ким ні.

Так, стало відомо, що президент Південної Осетії Алан Гаглоєв призупинив своїм указом дію указу про призначення референдуму щодо входження республіки до складу Росії,

Документ опублікований на сайті президента 30 травня.

"Керуючись статтею 51 Конституції Республіки Південна Осетія, частиною 2 статті 12 конституційного закону від 27 Грудня 2018 року "Про основні гарантії виборчих прав і права на участь у референдумі" громадян, враховуючи невизначеність правових наслідків питання, що виноситься на референдум відповідно до Указу від 13 травня ... постановляю: невідкладно провести з російською стороною консультації по всьому комплексу питань, пов'язаних з подальшою інтеграцією Республіки Південна Осетія і Російської Федерації, до завершення консультацій призупинити дію Указу президента від 13 травня 2022 року "Про призначення референдуму Республіки Південна Осетія", - йдеться в указі.

Зазначимо, що референдум про приєднання республіки до Росії був призначений на 17 липня.

Читайте також:

Зможемо формувати цілі частини: Жданов розповів, що почнеться, коли прийде ленд-ліз.

Кремль горітиме: американська професор знайшла в кліпі Stefania прихований знак.

Похлеще Петросяна: Лавров знову здивував дикою заявою.