У військовій адміністрації Києва прокоментували загрозу повторного наступу на столицю.

Так, голова Київської військової адміністрації генерал-майор Микола Жирнов заявив, що небезпека повторного наступу на Київ залишається. Також він зазначив, що зараз в Курській і Брянській областях "фактичних ознак формування військ не спостерігається". Про це пише Слово і діло.

"Росія від своєї агресивної мети заволодіти всією територією України не відмовилася. Київ як столиця є пріоритетною метою захоплення російськими військами. Враховуючи значну кількість людського та матеріально-технічного ресурсу, небезпека повторного настання залишається. Ми розуміємо, що для повторного наступу потрібно створити велике угруповання військ, а для цього потрібен час на підготовку особового складу, озброєння військової техніки та матеріально-технічних засобів. У сьогоднішніх умовах раптово або за короткий термін це здійснити неможливо", – заявив воєначальник.

Тим не менш, за словами глави Кгва, Підготовка до можливого повторного наступу ведеться: готуються рубежі і позиції, будуються оборонні споруди, певну місцевість готують до замінування, проводиться підготовка військ.

"Загроза існує і буде існувати, поки ми не переможемо, проте Київ готується дати належну відсіч ворогові", – підкреслив глава КГВА.

Жирнов також сказав, що Сили оборони продовжують щоденне спостереження за пересуванням російських військ біля державних кордонів України, тому в разі спроби їх вторгнення, окупанти повторно отримають гідну відповідь.

Читайте також:

США не дадуть Україні ракетні системи, які можуть дістати до Росії.

У будинок телеведучої Лідії Таран потрапила ракета, обірвавши людське життя.

Готові до бунтів: військові РФ збираються розстрілювати своїх генералів.