Ні для кого не секрет, що починаючи з березня 2022 року в областях РФ, які межують з Україною, почали відбуватися "незрозумілі" вибухи і пожежі на об'єктах інфраструктури та складах боєприпасів. При цьому Міноборони України свою причетність до цих подій заперечує. Саме з цієї причини в Курській області діє "жовтий" рівень терористичної небезпеки. Але побоюватися, мабуть, краще все-таки Україні, знаючи доброчесність "сусідів".

Стало відомо, що Росія відправила в Курську область, що на кордоні з Україною, війська, артилерію і ракетні установки. Про це відкрито пишуть росЗМІ, посилаючись на заяву від 30 травня губернатора регіону Романа Старовойта.

Так, за його словами, в область "вже прибула і перебуває велика кількість особового складу Міноборони, додаткове озброєння у вигляді артилерійських і ракетних установок".

"Все направлено на те, щоб убезпечити мирну і творчу працю жителів Курської області, забезпечити безпеку життя і здоров'я", - заявив чиновник.

Якщо вірити росЗМІ, то 16 травня Старовойт під час оперативної наради заявляв, що Україна під керівництвом США готувала "захоплення нових територій", включаючи Курську область.

Крім того, з початку військового вторгнення Старовойт повідомляв у своїх соцмережах про обстріли територій, військової та цивільної інфраструктури Курської області.

Сьогодні ж, 30 травня, він акцентував увагу, що "інформація про руйнування, постраждалих і можливі жертви серед співробітників Міністерства оборони – виключно в компетенції Міністерства оборони".

Читайте також:

Війська Путіна готуються до нової знакової дати: чого очікувати від окупантів.

Починають прозрівати: у Росії стало менше людей, що підтримують війну в Україні.

ПриватБанк попередив про важливі кредитні зміни з 1 червня.