Якщо вірити підрахункам Генерального штабу Збройних сил України, то за підсумками 95 днів бойових дій на території України підрозділам ЗСУ вдалося збити і знищити 174 російських вертольоти, а також 207 літаків. Один з постраждалих екземплярів і зовсім був унікальним.

Так, стало відомо, що українські військові збили рідкісний вертоліт Мі-35мс вартістю близько $36 млн.від нього після аварії залишилися лише обгорілі уламки, повідомляє у своєму телеграм-каналі військовий експерти і блогер Роман Бочкала.

"Українські військові завалили унікальний Мі - 35мс з автоматом перекосу, як у ударного Мі-28", - написав він, проте ні точне місце, ні час крах експерт не назвав.

Відомо, що Мі-35мс – це вертоліт зв'язку та управління, призначений виключно для VIP-перевезень. Він був розроблений для російського військового командування і коштує близько $36 млн.

Вертоліт є глибокою модернізацією вертольота "Мі-24В" і володіє вдосконаленим автоматом перекосу несучого гвинта. Автомат перекосу, який відзначає Бочкала, забезпечує управління горизонтальним і вертикальним переміщенням вертольота, а також його нахилом по крену і тангажу.

Для цього автомат періодично змінює кут установки кожної лопаті гвинта в залежності від того, де лопать виявляється в певний момент часу в ході обертання гвинта як цілого.

Зазначимо, що офіційної інформації про збитий вертоліт поки не надходило.

Читайте також:

У Росії по радіо дві години звучав гімн України та українські пісні.

Готові до бунтів: військові РФ збираються розстрілювати своїх генералів.

Це Росія: сліпому росіянину, у якого ДЦП, надіслали повістку до військкомату.