Згідно з результатами соцопитування, в Росії 72% жителів підтримують війну проти України. Примітно, що на початку квітня таких людей в РФ було 74%.

Не підтримують військові дії РФ в Україні 18%, ще 10% не змогли відповісти. Про це свідчать дані Всеросійського центру вивчення громадської думки, передає Обозреватель.

Примітно, що більшість росіян вважає головною метою так званої "спецоперації", – війни в Україні,"захист Росії". Також одурманені кремлівською пропагандою росіяни думають, що, вбиваючи і ґвалтуючи мирне населення України російські окупанти борються проти "розміщення військових баз НАТО в Україні" і придуманих в Кремлі "нацистів".

У той же час, незважаючи на твердження диктатора РФ Володимира Путіна про те, що російські війська прийшли в Україну "захищати Донбас", лише невеликий відсоток росіян вважають це справжньою метою війни. При цьому є й такі (7%), хто відкрито заявляє, що мета війни полягає в "окупації України і приєднанні її до Росії".

Також даними соцопитування кажуть, що в РФ нібито знизився рівень громадських протестних настроїв. ВЦВГД стверджує, що за даними на 26 травня ймовірними протести в населеному пункті свого проживання вважають тільки 14% росіян. У той час, як у травні минулого року таку думку висловлював кожен четвертий - 26%.

Всеросійський центр вивчення громадської думки є російською державною дослідницькою організацією і 100% акцій компанії належать державі.

Читайте також:

ПриватБанк попередив про важливі кредитні зміни з 1 червня.

Лавров назвав дві області, які "пріоритетні" для захоплення військами РФ.

Готові до бунтів: військові РФ збираються розстрілювати своїх генералів.