Повне захоплення Донецької та Луганської областей є "пріоритетом" для російських військ. З такою заявою виступив глава російського МЗС Сергій Лавров.

Як повідомляє УП, Лавров зазначив, що жителі інших районів, де відбуваються бойові дії, "повинні будуть самі вирішити свою долю".

"Звільнення Донецької та Луганської областей, визнаних Російською Федерацією в якості незалежних держав, є безумовним пріоритетом", - заявив Лавров.

За його словами, у створеному президентом Володимиром Зеленським середовищі нібито існує "заборона російської освіти, ЗМІ, культури, використання російської мови в побуті". На противагу цьому, в "іншому" середовищі жителі окупованих Росією територій нібито "будуть в змозі виховувати своїх дітей так, як хочуть вони, а не Зеленський і його команда".

Лавров також намагається переконати, що тривалі терміни "спецоперації" РФ в Україні обумовлені наказом категорично уникати ударів по цивільній інфраструктурі. При цьому, як відомо, Росія з початку війни постійно руйнує цивільну інфраструктуру України.

Читайте також:

У Росії по радіо дві години звучав гімн України та українські пісні.

Готові до бунтів: військові РФ збираються розстрілювати своїх генералів.

Це Росія: сліпому росіянину, у якого ДЦП, надіслали повістку до військкомату.