Доля Сергія Сітдікова незавидна. Ще б пак, своїх батьків він не знає - мама залишила його в пологовому будинку, так як з самого народження він числиться інвалідом першої групи: він незрячий, страждає ДЦП і пересувається на візку. Коли ж йому виповнилося 18 років, юнак не поїхав в інтернат для інвалідів, а вирішив жити самостійно - він придбав двокімнатну квартиру завдяки державному сертифікату в 910 тисяч рублів, додавши зекономлену пенсію по інвалідності. А зараз, виявилося, що його призивають в армію.

Так, стало відомо, що 28-річному Сергію Сітдикову з Татарстану (РФ) надіслали повістку від військкомату, незважаючи на інвалідність і ДЦП.

Про це розповідати "Комсомольская правда".

Повістка хлопця вкрай здивувала, так як у військкоматі його вважають ухильником, оскільки нібито надсилали повістки і раніше.

"Мені прийшла повістка, і я цьому був невимовно здивований, - повідомив хлопець журналістам. - З народження я інвалід першої групи: незрячий, страждаю на ДЦП і пересуваюся на візку. Всі необхідні документи до військкомату були передані, коли я ще жив у дитячому будинку. Але днями прийшла повістка на проходження медкомісії, а потім стали надходити дзвінки. Зараз я вважаюся ухильником, і мені треба їхати в слідчий відділ".

При цьому у Сергія досі немає військового квитка, документ як інвалід він так і не отримав на руки. У ситуації з його призовом в армію зараз розбирається МІСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ ТОВАРИСТВА СЛІПИХ спільно з військкоматом.

"Найцікавіше те, що папка з моєю особистою справою пропала, а коли її знайшли, вона була порожня — всі документи і медичний висновок пропали. Як таке могло статися?"- додав потерпілий.

Свою точку зору на цю ситуацію висловив адвокат Сергій Русинов: "на жаль, через бюрократичну машину подібні помилки відбуваються. Переживати не варто - у молодої людини є поважна причина з приводу неявки у військкомат. Йому слід представити у військкомат або відправити по WhatsApp документ, що підтверджує інвалідність. На жаль, є випадки, коли судові пристави або податкова інспекція стягують борги з померлих. Чим це можна пояснити? Збоєм програми, людським фактором. У нашій великій державі занадто багато людей, і непорозуміння нерідкі. Вважаю, що не варто нарікати в таких випадках, а потрібно спокійно у всьому розібратися".

Зазначимо, що за даними ГУР Міноборони, в Росії тривають спроби проводити так звану "приховану мобілізацію" - проводиться активна агітаційна кампанія, а також направлення в зону бойових дій випускників і курсантів військових училищ.

Читайте також:

ЗСУ завдали потужного контрудару на Луганщині: росіяни тікають у паніці або згоряють.

Переселенців попередили: деякі виплати будуть скасовані.

ЗСУ" підсмажили "хвалений КамАЗ"Тайфун". Він був забитий ворожими солдатами.