Російські окупанти отримали чергову відсіч і були відкинуті з траси Лисичанськ-Бахмут. Це дозволить український стороні контролювати найважливішу ділянку траси, по якій можуть переміщатися гуманітарні вантажі.

Як передає Главред, такою новиною поділився голова Луганської Військової адміністрації Сергій Гайдай.

"У напрямку Попасної біля Комишувахи ворога відкинули на два кілометри, траса Лисичанськ-Бахмут тепер менше прострілюється. Гумгрузи їдуть", - сказав Гайдай.

Він нагадав, що Сєвєродонецьк залишається під контролем України. Ворог успіху не має, загарбники залишаються в раніше захопленої ними готелі Мир на околиці міста, але в глиб міста просунутися не можуть.

За його словами, українські захисники змогли вибити ворога з Тошківки і закріпитися.

Тим часом, як повідомлялося раніше, на території республіки Білорусь до семи батальйонно-тактичних груп продовжують дислокуватися поблизу кордону з Україною. Крім того, в Гомельській області, поруч з державним кордоном з Україною, розгорнута маневрова група радіоелектронної боротьби зі складу Збройних сил Республіки Білорусь.

Схожі дії спостерігаються в прикордонних районах в Курській і Брянській областях РФ. У Генштабі ЗСУ повідомляють, що такими діями противник намагається скувати підрозділи українських військових, щоб не допустити їх перекидання в інші райони.

Читайте також:

Київська область під постійною загрозою вторгнення, - ОВА.

Гроза росіян: США відправляють в Україну ще одну партію "пекельних гармат". Фото.

"Чорне молодик" 30 травня: як воно відіб'ється на знаках Зодіаку.